FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 33 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada, 6’sı muvazzaf 12 asker ile askerlerden sorumlu olduğu belirtilen 21’i “sivil imam” olmak üzere 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesörlü telefon veya sabit kontörlü hatlar üzerinden iletişim kuran ve alınan itirafçı beyanları doğrultusunda yeni isimlere ulaşıldı.

33 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

Bu kapsamda, 6’sı muvazzaf 12 asker ile bu asker şahıslardan sorumlu olduğu ifade edilen biri BDDK uzmanı, biri araştırma görevlisi, 3’ü polis, 3’ü öğretmen olmak üzere 21 ”sivil imam” hakkında savcılıkça gözaltı kararı verildi.

Ayrıca savcılığın talebi üzerine, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı.

20 İLDE OPERASYON

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için İstanbul merkezli 20 ilde operasyon başlattı.

İSTANBUL/AA

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın