FBI, Trump’ı Rusya için soruşturmuş

New York Times gazetesi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiği 2017’de Rusya için çalışıp çalışmadığını soruşturduğunu iddia etti.
New York Times’ta yer alan habere göre, Trump’ın FBI Başkanı James Comey’i kovmasının ardından davranışlarının ulusal güvenlik tehdidi teşkil edip etmediğine ilişkin soruşturma başlatıldı.
Haberde, FBI’ın ayrıca Trump’ın ”bilerek” Rusya için çalışıp çalışmadığı ya da ”farkında olmadan” Rusya’nın etkisinde kalıp kalmadığının incelediği öne sürüldü.
FBI’ın 2016’da seçim kampanyası sırasında Trump’ın Rusya ile bağlantısından şüphelendiği belirtilen haberde, Trump’ın göreve geldiği 2017’de ise bu bağlantılarla ilgili iddiaları soruşturan FBI Başkanı James Comey’i kovmasının şüpheleri güçlendirdiği kaydedildi.
Haberde ayrıca FBI’ın başlattığı soruşturmayı, ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaları soruşturan Özel Savcı Robert Mueller’in devraldığı belirtildi. – NEW YORK/AA
TRUMP İDDİALARI TWITTER’DAN YALANLADI
​İddiaları şaşkınlıkla karşılayan Trump Twitter’da yaptığı açıklamada, “Vay canına! Şimdi Beceriksiz New York Times’dan FBI’ın neredeyse tamamı kovulan ya da bazı çok kötü sebeplerden ötürü kurumu terk etmek zorunda kalan eski yolsuz liderlerinin; Yalancı James Comey’i kovmamdan sonra nedensiz yere & hiçbir kanıt olmaksızın hakkımda soruşturma açtıklarını öğreniyorum. Tam bir bayağılık!” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın