“Brexit anlaşmasını yeniden müzakere etmek söz konusu değil”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brexit anlaşmasını Birleşik Krallık Meclisi’nden geçirmenin Başbakan Theresa May’in sorumluluğunda olduğunu ve anlaşmanın tekrar müzakere edilmeyeceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi öncesi AB ve Birleşik Krallık arasında süre gelen Brexit krizini değerlendirdi. Macron, Brexit anlaşmasını Birleşik Krallık meclisinden geçirmek için çoğunluğu sağlama çözümünü bulmanın Başbakan Theresa May’in görevi olduğunu ve anlaşmanın yeniden müzakere edilemeyeceğini söyledi. Macron, “Akşamüzeri bir siyasi tartışmamız olabilir fakat anlaşmanın yasal çerçevesi ve içeriği hakkında tekrar müzakere etme ve değişiklik getirme söz konusu olamaz” dedi.

Konu hakkındaki belirsizliği kaldırmak istediğini söyleyen Macron, “Tekrar yasal anlaşma hazırlayamayız, birkaç ay boyunca müzakere edilenleri yeniden müzakere edemeyiz” ifadelerini kullandı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Ukrayna:Rusya’daki saldırıyı biz yapmadık

Rusya’da konser salonuna düzenlenen saldırının ardından Ukrayna’dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin …

Bir yanıt yazın