5. nesil F-35’ler uygun bulunmadı

ABD’nin Türkiye dahil 9 ülkeyle birlikte geliştirdiği 5. nesil F-35 Lightning II savaş uçaklarının bir dizi eksiklikler nedeniyle nihai muharebe testleri için uygun bulunmadığı belirtildi.
Washington merkezli National Interest dergisinin ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) test direktörüne dayandırdığı haberine göre Pentagon, F-35’lerde tespit edilen silah komuta sistemindeki sorunlar nedeniyle bu uçakları teste kabul etmedi.
“ARIZA EN KISA SÜREDE GİDERİLECEK”
Sputnik’teki haberde uçakların ‘havadan havaya’ standart füzeleri kullanamadığı ve mühimmatların belirlenen hedeften farklı yöne gittiği belirtilirken, “F-35 üreticileri, arızalı yazılımı en kısa zamanda yenilemeyi planladıklarını kaydetti. Ancak elimizdeki veriler, üreticilerin aynı açıklamayı birkaç yıl önce de yaptığını gösteriyor” dendi.
1990’ların sonunda ABD, Kanada, İngiltere, İsrail, Türkiye, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Avustralya tarafından başlatılan Müşterek Saldırı Uçağı projesi kapsamında ilk F-35 uçuşu 2006’da gerçekleştirilmişti. Denemelerde yaşanan sorunlar, gecikmeler ve aşırı harcamalar nedeniyle ABD Kongresi üyeleri tarafından eleştirilen F-35 programı, ABD ile Türkiye arasındaki krizde de önemli maddelerden birine dönüşmüştü.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

AK Parti’den emekliler için flaş açıklama: Düzenleme çalışmaları devam ediyor

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin canlı yayında yaptığı açıklamada, emeklilerin zam beklentilerinin karşılanacağını belirterek, …

Bir yanıt yazın