Erdoğan 14 başkan adayını daha açıkladı!

2015 yılına kadar CHP saflarında siyaset yapan ve kamuoyunun hafızasına, “Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifa açıklamasını ağlayarak izlemesi” ile kazınan Savcı Sayan, AKP’nin Ağrı Belediye Başkan adayı oldu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında, 14 belediye başkan adayını daha açıkladı. AKP, Ağrı’da eski CHP’li Savcı Sayan’ı aday gösterdi.
BAYKAL İSTİFA EDERKEN AĞLAMIŞTI
Siyasete küçük yaşta CHP teşkilatlarında başlayan 47 yaşındaki Savcı Sayan, 2015 yılına kadar da CHP saflarında kalmıştı. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘A Takımı’nda bulunan Sayan, 2011 yılındaki kaset kumpası sonucu istifa etmek zorunda Baykal’ın istifa açıklamasını ise yaşlı gözlerle izlerken objektiflere takılmıştı. Baykal döneminde CHP’nin MYK üyesi olan Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ise bu koltuğunu bırakmıştı.
İZMİR’DEN ADAY GÖSTERİLMİŞ ANCAK MECLİS’E GİREMEMİŞTİ
2015 yılında “Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti’den aday adayı oldum.” diye açıklama yaparak AKP saflarına katılan Sayan, aynı yıl yapılan genel seçimlerde, AKP’den İzmir milletvekili adayı olmuştu. İzmir’de 2. Bölge 7. sıradan aday gösterilen Savcı Sayan Meclis’e girmeyi başaramamıştı.
BAYKAL’A “GÖZLERİNDE ATATÜRK’Ü GÖRÜYORUM” DEMİŞ AKP’Yİ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ
Savcı Sayan’ın 26 Nisan 2008 tarihinde 32. CHP Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler de AKP saflarına katıldıktan yeniden gündeme gelmişti. Kurultaydaki konuşmasında AKP hükümetine çok sert eleştirilerde bulunan Sayan “Biz iyiyi de biliriz kötüyü de biliriz. Biz kötüyü bilmeseydik hepimiz şimdi AKP’den milletvekiliydik. Eğer bu ülkede reçelin kilosu balığın kilosunu geçmişse bazı şeyler yozlaşmış demektir. AKP gelirken Hz. Ömer’in adaletini getireceğiz demişti. Biz onlara saygı duymuştuk o zamanlar. Hz.Ömer devletin işini yaparken devletin kendi işini yaparken kendi mumunu yakardı. Acaba bunlar gemilerde kimin mumunu yakıyorlar? Sayın Genel Başkanım ,Sayın Deniz Baykal, bu ülke hangi denizleri yok etmişse bundan zarar görmüştür. Ben senin gözlerinde Anadolu’yu ve Atatürk’ü görüyorum.” cümlelerine imza atmıştı.
AĞRI’DA SEÇİM TEKRARLANMIŞTI
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı yarışı başa baş geçmiş ve seçim tekrarlanmıştı. Zamanında yapılan seçimlerde BDP’nin adayı Sırrı Sakık 20.600, AKP’nin adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy almıştı. 1 Haziran’daki tekrarlanan seçimde ise BDP’nin adayı Sırrı Sakık 23 bin 460 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. AKP’nin adayı Hasan Arslan’a ise su seçimde sandıklardan 20 bin 609 oy çıkmıştı. Sırrı Sakık daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı.

‘Seçim büroları ve parti binaları dışında hiç bir yere bayrak ve afiş asmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan:”Parti bayrak ve afişleri ile sokakları donatmaya günümüz seçim şartlarında artık gerek yok. AK Parti olarak görüntü ve gürültü kirliği oluşturulan seçim kampanyalarını tamamen terk ediyoruz. Parti teşikilatlarımız asla görüntü kirliliğine müsade etmeyecek. Seçim büroları ve parti binaları dışında hiç bir yere bayrak ve afiş asmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti; ‘Oldukça kapsamlı bir gündemle toplanan G20 Zirvesi’nde pek çok konuyu ele alma fırsatı bulduk. Devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler, heyetler arası görüşmeler yaptık. Zirve sonuçlarıyla ilgili görüşlerimizi uluslararası medya ile paylaştık. Ardından Paraguay ve Venezuela’ya geçtik.
‘SOLUĞU YİNE ALMANYA’DA ALDI’

Biz böyle yoğun tempoda çalışırken, Anamuhalefetin başı da boş durmuyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alıyor. Bu zat genellikle hep aynı ülkeye Almanya ve Avrupa’daki birkaç ülkeye gidiyor. Son seyahatinde de bir takım toplantılara katılmış, bir takım kişilerle görüşmüş. Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha ilginç hale getirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın