FETÖ ve FETÖ gibi kripto yapılar!!

Devlet kurumları, FETÖ gibi bölücü kurumlara karşı ne zaman ayık hale gelecek şahsen çok merak ediyoruz. Yıllarca ülkemizde olağanüstü maddi kaynaklara sahip olan FETÖ ve FETÖ gibi kripto yapılar milletin çocuklarını “Din öğretiyoruz” diyerek esir almış, istikbal sunarak da büyük kalabalıklara sahip olmayı başarırken devlet de oturup bunları izlemiş. Vay halimize ki vay.

Düşününüz devlet kurumlarıyla konsolide olamıyor. olamayınca, bu kripto yapılar palazlanmış ve devletin kritik ve körleştirilen bürokrasi kadroları ise iki gözünü kör eden şehzadeler gibi üç maymunu oynayarak bu yapılanmaları görmezden gelmiş. Ne kadar inandırıcı bilemiyorum ama bildiğimiz ve anladığımız bir hakikat var o da devletin bütün kurumları kendi aralarında sürekli güç ve yetki savaşı yaşadığı için, kör noktalar oluşmuş ve bu yapıların gizli kadrolaşmalarını fark etmemiş veya kördüğümlerin çözülme işini de siyasi yapılara terk etmiş.

Ülkemizde oluşturulan günlük siyasi kavgalara endekslenen bürokrasi ve siyaset, tüm kurumların en kritik noktalarındaki sızıntılardan haberdar olmuş veya gerekli tedbirleri alamamış olması geçerli bir sebep değildir. Su uyusa dahi devlet bütün kurumlarıyla ayakta olmalı, haine, soyguna, talana, yolsuzluğa, namussuzluğa, vatan hainlerine karşı dimdik ayakta olmalıdır. “Kandırıldık, aldatıldık, yanlış bilgilendirildik” ağızlar da boş ve geçersiz ağızlardır.

Devletin içine sızan ve devlet içinde devlet olan kriptoları tespit etmek ve bunlara karşı gerekli tedbirleri almak kimin görevidir? Bunun sorgulanması ve bu kriptoların siyasi ayaklarının kesilmesi artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Gençlere “din öğretiyoruz” diyerek beyinleri uyuşturan bu kriptolara maddi kaynak sağlayanlar suçsuz ve günahsızmış gibi elini kolunu sallayarak siyasi koridorlarda volta atıyorlar. Anadolu insanının dini,  insani ve vicdani duygularını körelten, kötüye kullanan bu kripto yapılar artık son bulmalıdır.

Bu oluşumlar karşısında istihbarat, siyasi partiler, halk yekvücut olmalı, Ak Parti yönetimi ve yargı FETÖ’nun siyasi ayaklarını deşifre ederek kesmelidir. FETÖ’nun siyasi ayağı kesilmediği sürece, ülkede ne dirlik, ne de ekonomik bütünlük sağlanamaz. Çünkü bu yapının beslendiği en büyük güç ve kudret siyasettir.  FETÖ’nun siyaset ayağı kime dayanıyorsa dayansın mutlaka deşifre edilmeli ve kesilmelidir.

Kesilsin ki bu ülke artık mezhep, din, ırk, dil farklılıkları ortadan kalksın. Bilim ve teknolojiye yatırım yapılsın. Uyutulan beyinler uyandırılıp dünyada olup bitenleri okuma fırsatı getirilsin. Yine bilmeliyiz ki dünya ile entegre olan her büyük kripto yapıya ve bunların büyümelerine izin verildikçe, nasıl ki bugün Amerika ile papaz ve FETÖ krizini yaşıyorsak, yakın gelecekte de bu krizlere daha başka ülkelerinde ekleneceği kaçınılmaz bir hal alacaktır. Çünkü bu kriptolar karşısında ya ayık olamıyoruz yada gerekli tedbirleri alamıyoruz.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın