Yoksulluk peşini bırakmadı ama sonunda yüzü güldü

Düzce Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan 38 yaşındaki Ergin Verep, iki hafta önce bulduğu para ve altın dolu çantayı içini dahi açmadan polise teslim etti ve çantanın sahibine ulaşmasını sağladı.
Verep yaşadığı olayı böyle anlattı; “Düzce Valiliği önünde görevlendirilmiştim. Yerleri süpürürken bir bankın yanında bir çanta gördüm. Ağırlığına baktım. İçinde değerli bir şeyler olduğunu anladım. Ama açıp bakmadım. Çünkü sorumluluğunu almak istemedim. Hemen amirlerimi arayayım dedim. Baktım kontörüm yok. Arayamadım… Elimde çanta bakınırken polisleri gördüm. Çantayı götürüp polislere teslim ettim. Onlar açtılar çantayı. İçinde para ve altınlar vardı.”
Düzce’de kulaktan kulağa yayılan bu olay Belediye Başkanı’nın da kulağına gidiyor ve bir yıllık evli olan Ergin Bey’in yaklaşık 12 bin TL borcu olduğunu öğrenince borcun ödenmesini sağlıyor. Bir maaş ikramiye sözü veriyor bir de Ergin Bey ve eşi Elmas Hanım’a beş yıldızlı bir otelde bir hafta sonu tatil hediye ediyor.
YOKSULLUK YAKAMI BIRAKMADI
Verep “Çok borcun varmış çantayı almak hiç içinden geçmedi mi?” sorusuna ise; “Hep bunu soruyor arkadaşlar” dedikten sonra başlıyor anlatmaya: “Biz hep yoksulduk, bu yüzden ilkokuldan sonra okuyamadım. Meslek de yoktu. Kimi zaman inşaatlarda çalıştım, kimi zaman başka işlerde ve yoksulluk hiç yakamı bırakmadı. Yoksul olmak ahlaklı ve dürüst olmaya engel değil ki” cevabını veriyor.
KENDİ HALİNDE BİR İNSANIM
Altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu Ergin Bey. Babası yıllar önce Almanya’ya giden işçilerimizden. Bunun için Ergin Bey de Almanya’da doğmuş. Fakat o daha bebekken babası Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. “Rahmetli babam” dedikten sonra sesi titriyor sonra devam ediyor: “Haram yemeyin, düşenin elinden tutun diye hep nasihat verirdi bize. Bunun için hiçbir zaman haram para geçmedi bizim boğazımızdan. Zaten o parayı alsaydım illaki bir yerlerden çıkardı.”
Asgari ücretin biraz üstünde maaşı olan Ergin verep. Altı yıl önce taşeron işçi olarak belediyede çalışmaya başlamış. Son düzenleme ile kadroya geçmiş. “Halimden memnunum, bir yıllık evliyim. Çalışıp kendi halinde yaşayan bir insanım” diyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emekliye ödenecek 3 bin ₺’lik bayram ikramiyesinin yatacağı tarih netleşti!

Emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. Ramazan Bayramı yaklaşıyor. …

Bir yanıt yazın