Hindistan’daki kum fırtınası kabusa dönüştü: 125 ölü

Hindistan’ın kuzeyini yerle bir eden kum fırtınasında can kaybı artıyor. Şiddetli rüzgar ve düşen yıldırımların yol açtığı felakette ölü sayısı 125’e çıktı.
Birçok köyü enkaza çeviren, evleri yıkan, elektrik direkleri ve devasa ağaçları deviren fırtına karşısında halk çaresiz.
Yüzlerce yaralı hastanelere taşınırken, yetkililer yeni bir fırtına dalgasının geldiğini belirterek can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediyor.
Yetkililer, felaketin son 20 yıldaki en büyük yıkıma yol açtığını açıkladı.
Kum fırtınasının yanında bazı bölgelerde şiddetli yağmur da görülüyor. Son iki günde 41 bin yıldırım düştü.
Hindistan meteoroloji servisi, özellikle Uttar Paradeş, Racastan ve Uttarakhand eyaletlerinde yaşayanları uyarıyor.
Uttar Paradeş’e bağlı Agra, tarihi Tac Mahal’e ev sahipliği yapıyor. Agra’da 40’tan fazla insan öldü.
Yerel medya, Racastan eyaletinde de 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor. Racastan’daki kurbanlar çoğunlukla yıkılan evlerde can verdi.
Batıdaki Pakistan’dan doğudaki Bangladeş’e kadar geniş bir hattı yerle bir eden kum fırtınası, binlerce çiftlik hayvanını da telef etti.
Başkent Yeni Delhi’de ise yolcu uçakları fırtına nedeniyle iniş yapamadı ve başka havalimanlarına yönlendirildi.
Yeryüzünün en kalabalık nüfusuna ev sahipliği yapan Hindistan, 3 milyon 287 milyon kilometrekareye yayılan geniş bir ülke.
Ülkede aynı anda birden çok mevsim görülüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın